verloningsservice voor de culturele sector

artiestenverloning

Wie is artiest?

Iedereen die optreedt voor publiek en daarbij een artistieke prestatie levert. 
Het maakt niet uit of dat direct of indirect -zoals bij TV, film of geluidsopname- gebeurt. Dus we praten hier o.a. over acteurs, stemacteurs, muzikanten, dansers, dj's, komieken, goochelaars, mimespelers. 

Let wel op: als je deelneemt aan een fotoshoot, aan een panel in een spelletjesprogramma, als je presenteert of een workshop geeft, valt je werk niet onder de Artiestenregeling, maar onder de Gelijkgesteldenregeling

Je begrijpt dat er veel mogelijk is. Als je twijfelt over de verloning van je werkzaamheden, neem dan contact met ons op.

Hoe werken we?

Je vult een inschrijfformulier in via onze website. Je ondertekent de PDF die je per mail van de inschrijving ontvangt en stuurt die – per gewone post – aan ons in. Je identiteitsbewijs kun je meesturen of aan ons mailen via de link die je bij je inschrijving ontvangt.

Als je ingeschreven bent, ga je naar het opdrachtformulier. Zorg er voor dat je alle gevraagde gegevens bij de hand hebt. Ook hier geldt weer: heb je vragen? Neem contact met ons op!

Van het opdrachtformulier ontvang je een bevestigingsmail op het door jou opgegeven adres. Ook je opdrachtgever krijgt, als je zijn e-mailadres hebt ingevuld, een bevestiging. Krijg je geen bevestiging? Check even bij ons of we je opdracht wel ontvangen hebben.

Wij controleren je opdracht op onduidelijkheden of niet-logische gegevens. Als het nodig is, nemen wij contact met je op.

Daarna maken we de factuur op en sturen die naar je opdrachtgever. Als je factuur aan ons betaald is, berekenen wij de belasting en eventuele premies. En we betalen je zo snel mogelijk -maar uiterlijk binnen vijf werkdagen- uit. 

Je krijgt van ons geen ‘loonstrook’. Op het persoonlijke gedeelte van onze website kun je je betalingen en inhoudingen nakijken. Ook krijg je van ons een jaaropgave.