De nieuwe website: Wat is er veranderd?

Uiterlijk

De layout is opgefrist en de teksten zijn aangepast en geactualiseerd. Waar relevant is er nu ook Engelse informatie beschikbaar.

Witte Tabel wordt verloning voor Gelijkgestelden.

Verloningen buiten de Artiestenregeling werden door ons Witte Tabelverloningen genoemd. Vanaf nu gebruiken we de correcte aanduiding van de Belastingdienst: Verloningen voor Gelijkgestelden. Verder blijft alles hetzelfde.

Opdrachtformulier

  • Op het opdrachtformulier wordt eerst een aantal vragen gesteld om te zorgen dat je bij de juiste opdracht uitkomt.
  • Je hebt nu ook de keuze om bruto – dus zonder inhouding van belasting of premies – uitbetaald te worden via de opting-out regeling. Dit houdt in dat je zelf aangifte moet doen van dit inkomen en dat je niet verzekerd bent voor werknemersverzekeringen (zoals WW en WAO).
    Waarschuwing!: Als je veel gebruikmaakt van deze opting-out regeling, loop je het risico dat de belastingdienst je aanmerkt als ondernemer voor de btw. Bij twijfel, raadpleeg een belastingadviseur.
  • Gelijkgestelden hebben de mogelijkheid om overuren op te geven.
  • Je kunt reiskosten nu duidelijker opgeven en specificeren.
  • Het is mogelijk om na het maken van een opdracht, twee bijlagen mee te sturen.

Inloggen met tweestapsverificatie

In verband met de nieuwe privacywetgeving is de inlogprocedure – voor je betaaloverzichten - aangepast.
  1. Je logt in met je bij Raakvlak bekende e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt ontvangen na je inschrijving.
  2. Je krijgt daarna op dat e-mailadres een cijfercode (check ook even je 'ongewenste mail'). Deze code voer je in - in het inlogveld - waarna je toegang krijgt tot jouw persoonlijke pagina op onze website.
Let op! In verband met de veiligheidsvoorschriften kan het zijn dat je oude wachtwoord niet meer werkt. Je kunt dan via de link in het inlogveld een nieuw wachtwoord aanvragen. Je gebruikt daarvoor het bij Raakvlak bekende e-mailadres en de laatste vier cijfers van je BurgerServiceNummer (BSN)